В гардероба на Михаела от Quite A Looker

Здравейте, приятели 🙂 Щастлива съм да ви представя новият гост в рубриката “В гардероба на…”. Другата половина от блога Quite A Looker – Михаела Пешева.

Михаела е лицето зад модната част в блога www.quitealooker.com, който създава преди 4 години заедно със сестра си Лина (гардероба на Лина можете да видите – тук ).

От три години живее в Холандия, където успешно завършва бакалаварската си степен по медии и комуникации в Ротердам. Освен това прекарва един семестър в Хелзинки, където се вдъхновява от скандинавската мода и начин на живот. Обожава да пътува и да открива нови места като някои от любимите й дестинации са Стокхолм, Париж, Москва, Санкт Петербург, Милано и Виена.

petitemod-mihaela-quite-a-looker-3

petitemod-mihaela-quite-a-looker-1

petitemod-mihaela-quite-a-looker-2

Михаела разказва, че личния й стил варира в зависимост от настроението и повода, но едно е сигурно – тя винаги залага на минималистични елементи и изчистени детайли. Качествените материи и елегантни кройки са от най-голямо значение за нея като често залага на монохром и неутрални тонове.

Фанатичка е на тема маратонки и има безброй чифтове, като се сдобива с нов на всеки няколко месеца. Да си призная честно, с любовта си към маратонките я почувствах по-близка. А стилът й ме вдъхновява и ме провокира да експериментирам и да заложа и аз на монохрома в някои от сетовете си.

Въпреки че харесва високи токчета, тя рядко обува такива, тъй като за нея един качествен чифт маратонки сам по себе си може да акцентира всяка визия, а и винаги е най-удобното решение! Не прекалява с аксесоарите и обикновено единствените, които са и нужни, са часовник и слънчеви очила.

Ето какво ни представя Михаела от гардероба си… 

  1. Как да изглеждаме в работна обстановка?

working-girl-quite-a-looker-petitemod

Една визия за офиса за мен трябва да съчетава стил и удобство. Обикновено залагам на изчистени дрехи с по-минималистичен вид, но с елегантна кройка. Хубавото на бялата риза е, че върви с всякакви панталони, дънки и поли, и ако е качествена придава доза изтънченост и класа. Комбинирам я с по-свободен панталон и кожени слип-он кецове. А часовникът е аксесоарът, които винаги нося!

2.  Какви дрехи избирам за през деня (casual outfit)?

casual-outfit-quite-a-looker-petitemod-1

Удобен skinny черен панталон, мека копринена блузка и пухкава бяла жилетка, в комбинация с бели маратонки е любимата ми casual визия през пролетта! И разбира се, компактната ми кожена раничка без която не излизам навън последните няколко месеца. Вече почти не нося друг тип чанти, просто раниците са ми супер удобни, стилни и побират всичко! Белите кожени кецове си взех от Финландия на една от любимите ми скандинавски марки и наистина ги обожавам! И финално, часовник и големи черни очила, които да ме пазят от слънцето.

3. Какво да подберем за една блестяща визия на вечерно парти или среща с приятели?

outfit-for-party-quite-a-looker-petitemod-1

Както вече казах, маратонките са ми мания и рядко нося високи обувки. Затова и отново залагам на тях, когато излизам на парти или бар – удобни и стилни, които да приковават вниманието, точно като тези ярко розови на снимката. В България нещата седят малко по-различно, но в Холандия, където живея в по-голяма част от времето, маратонките са приети за топ обувка и всеки се стреми да се отиличи с последен модел. И все пак по-елегантната част от визията ми е рокля по тялото с кожени ръкави, заедно с късо, вталено кожено яке. Малката чантичка е задължителна за всяко парти, както и през лятото, когато не обичам да нося прекалено много неща с мен. Финално, комбинирам със златиста солидна гривна и закачливи обици.

4. Коя е визията, която максимално представя същността ви?

favourite-outfit-quie-a-looker-petitemod-1

garderob-blog-01-01-petitemod-hristiana-petkova

Това беше малка част от гардероба на Михаела. Благодаря й за участието и отделеното време.

А вие, следете кой ще бъде следващият гост в “В гардероба на…”.

 

fb_b-01

Leave a Reply