3 неща, които направиха бременността ми перфектна

Здравейте, скъпи приятели!

Днес реших да ви споделя малко за 9-те месеца, през които преминах по време на моята бременност.
По-специално ще разкажа за 3-те неща, които направиха бременността ми перфектна. Тема, неизменнa част от живота ми, която няма как да пропусна и в блога.

Бременността и майчинството промениха приоритети ми, а с появата на Божидар денят вече има друго начало и край.

Оказа се, че едно от нещата които правех през онези девет месеца, с днешна дата ми помогна да вляза във форма за кратко време. Затова и реших да ги споделя, надявайки се да помогнат дори на една от вас ❤️

pregnancy-me-39weeks

#кокосово масло – Още преди да забременея използвах маслото след баня, за по-добра хидратация, тъй като кожата ми е доста суха. Но не съм си и представяла, че може да ми помогне толкова, и то по време на бременността.

Случайно попаднах на статия за ползите му върху човешкия организъм, но за “защита от стрии” ми се струваше странно.

Реших да продължа да го използвам и да се доверя на натуралното му действие през този период. Не съм си купувала никакви други продукти за защита. От Mustela ми подариха мострички за тестване, но още с първото им намасянето усетих, че не са моите продукти.

Продължих изцяло с кокосовото масло, нанасяйки го минимум 2 пъти на ден и благодарение на него нямам нито една стрия. Чувствам се страхотно, тъй като до последно смятах, че с тази суха кожа стриите са неизбежни…за мое щастие се оказаха мираж.💕

petitemod-pregnancy-39weeks
#йога – признавам си, не спортувам…грам…и изпитвам вина на моменти, защото знам, че спорта е важен…за всичко.
Още преди да забременея, се страхувах как ще износя детето си. Причината беше една стара травма на коляното, която остави “белег” в мен. Периодични възпаления, болки, дискомфорт, тотален игнор на високите токчета, вдигане на тежести до определени килограми, като цяло куп неща…дори усещах кога времето ще се разваля. Бях буквално като възрастните хора.
С потвърждението на бременността ми, още след първия преглед, реших да не оставям нещата така и да се взема в ръце. Знаех, че ще се трупат килограми, а всички те се отразяват на ставите…особено на коленете ми.

Започнах да правя йога всеки ден. Пропусках, само когато не се чувствах много добре, но бях сериозна до последно. А и бременността ми го позволяваше. Имах лека бременност, без усложнения и допълнителни предпазни мерки.
До преди това не бях правила йога. Случайно попаднах на wellness tv, където имаше специални тренировки за бременни, включващи и техники за дишане. Признавам си – това е най-доброто нещо, което направих през тези месеци.
Йогата ми помогна и при раждането. Мина бързо, а и за кратко време се възстанових от него. Въобще, с две ръце препоръчвам практикуването на йога, стига да имате лека и безпроблемна бременност.

pregnacy-39-weeks-petitemod

#спортни дрехи – спортните дрехи се оказаха моят “най-добър приятел” през тези приблизително 260 дни. Бях решила да правя публикации за бременни, да показвам моето модно вдъхновение затова как да изглеждат дамите през това време, имах огромното желания да се отдам на блога в тези прекрасни месеци…Е само с мераците си останах.

Хич не ми се занимаваше със снимки, а и реших да се оттегля малко от виртуалното пространство, давайки си почивка и наслаждавайки се на бременността без излишна суетня. А и интуитивно така го усещах.

Та през този период оставих тялото ми да се наслаждава на свободата в спортните дрехи. Купих си само 2-3 суичера в розово и се радвах на растящото коремче. Надявам се след време да имам друга нагласа и да запечатам тези моменти, може би с второто ми дете<3

 

Ще се радвам да споделите и вашите “помощници” през бременността <3

petitemod-pregnancy-39weeks-1

petitemod-by-hristiana-petkova

Leave a Reply