5 стъпки към добре организираното време

5-stupki kum dobre organiziranoto vreme

Преди 3 месеца си поставих за цел да спра да прахосвам времето си и да се захвана със себе си. Да започна курс по английски, да започна да спортувам, да не съм нон стоп в инстаграм, да чета повече, дори и статии да са, да не се шляя постоянно по магазините.
След 90 дни си направих равносметка и реших да ви споделя моите трикове за ползотворна организация на времето.

1. Запoчнах да се оглеждам по онлайн пазаруването – колкото и да не ми се вярва, започнах да оглеждам сайтовете за онлайн пазаруване все по-често. Тези Reebok ги поръчах спонтанно от Deichmann. Цветът беше такъв като на снимката, дойде бързо и ми спести време в обикаляне, а да знаете, аз съм много добра в това .

2. Разбери какво искаш да правиш – да, май за всеки един от нас става все по трудно да разбере с както точно му се занимава. Искаме да хванем няколко дини под мишница, да сме на 10 фротна, но не винаги е правилно, а и възможно. Силно исках да подобря английския си – да се чувствам безкрайно, спокойнa, винаги, когато ми се налага да говоря, независимо дали е с хора с американски или британски акцент. Затова реших да започна онлайн курсове. Времето, беше едно от основните ми изисквания и реших максимално да се улесня, съкращавайки ходенето от точка А до точка Б, 60-те минути са само за теб и правите това, което ти „куца“.

3. Започни да спортуваш – ако ви кажа, че единствените упражнения, които бях правила последно бяха по време на бременността ми, дали ще ми повярвате?! Целейки да съм по-гъвкава и да родя по-лесно започнах да посещавам групови трениворки по йога и пилатес като вмъквах и плуване. Всичко това правя в обедната почивка. Затова, ако и вие сте намислили да започнете да спортувате бих ви посъветвала да:
– Намерете място близо до работа, в кое бихте могли да отскачате в почивка
– Не губете излишно време преди или след работа – денят и без друго минава неусетно, а обикновено обедната почивка би била много по-ползотворна, ако вместо стоене 1 час на стол, стоите 1 час в залата и унищожавате някой друг токсин.
– Оказва се, че в това време на деня има много други дами, които разсъждават като мен, затова сподвижници много, а с тях и нови запознанства.

4. #digitaldetox – някак си естествено малко се откъснах от социалните мрежи. Спря да ми се снима, потребността ми да не изпусна нещо изчезна и времето, което се изля беше като океан. Имам време за всичко, буквално всичко. Единствения момичешките срещи не съм организирала, но и това ще се промени.

5. Чета онлайн стати – не съм от хората, които си купуват книги, да срамота е, знам, но единствените книги, които биха грабнали вниманието ми са с психологична тематика. Все още не се чуствам екзалтирана, когато държа книга в ръка си, по-скоро бих се почувствала така, ако държа хубава козметика, дреха или някой самолетен билет, ама да не навлиза в друга тема, че е болна 😀

petitemod-best-lifestyle-blog-1

Leave a Reply