5 съвета при покупките за бебе

Здравейте, приятели 🙂 Днес реших да ви споделя моите съвети за първите покупки за вашето дете, позовавайки се на моя краткосрочен опит. Ще се радвам, ако и вие ми разкажете за вашите най-добри и практични покупки.


1. Дрехи – купуването на купища дрехи, които адски много ви харесат е най-непрактичната покупка, която можете да направите. Дрехите омаляват за около седмица до две. Затова не е нужно да купувате твърде скъпи дрешки, а наблегнете на:

– 5-6 бодита (тип блузка)

– елеченце

– 2-3 чифта чорапи

– 1 до 2 якета

– 5-6 спортни долнища

Според мен, най-важното нещо е качествената обувка при прохождането, а и за в бъдеще. Крачето на детето и неговата походка, свод и удобство са по-важни от многобройните и ненужни дрешки, които все си чакат реда.

п.с. на снимката Божидар е с “боди” превърнато в блуза (вече малка, но я носи доста време)


 

2. Козметика – не купувайте предварително козметични продукти, защото не се знае каква ще бъде кожата на бебето ви след раждането. Аз се бях подготвила с продукти на Seba Med, но в болницата използваха Hipp. Тъй като преносих Божидар една седмица, той се роди с доста суха кожа, а в последствие получи и атопичен дерматит. Затова ви препоръчвам да не бързате да купувате целия набор от козметика. Изчакайте и преценете кое би било най-подходящо за кожата на бебето ви.

 


 

3. Играчки – Не се затрупвайте с тях. Безразборното купуване на играчки  е в графата ми -“Не на безразборното пазаруване”. Не смятам, че ежеседмичното взимане на нова играчка е и възпитателно. Можете да му давате куп домашни пособия – пластмасови панички, книжки, играчки взети на заем от ваши близки и т.н. Просто трябва да си развихрите въображението!

 


 

4. Легло – След дълго умуване и разглеждане решихме да купим легло тип кошара (на 2 нива), сгъваема и преносима. Много исках всичко да е адски красиво в стаята, която подготвяхме за Божидар, но накрая решихме, че този вариант с кошарата е най-добрият. Не сме купували меки обиколници, за да не се удари, тъй като кошарата е изцяло от плат и мрежа и това не е необходимо. Единственото, в което вложихме повече средства, беше матрака. За мен той е показател за спокойния сън при едно бебе. А и днес, когато той се изправя в леглото, не се страхувам, виждайки го как се отпуска и пада назад. Няма ги дървените решетки, които могат да го наранят! Препоръчвам с две ръце! А и всяка вечер я местим съвсем спокойно, тъй като е на колелца!

 


 

5. Количка –  Ако бебчето ви предстои да се появи пролетта или лятото вземете лятна количка, тип чадър. Най-правилния и най-добрия избор. И то не само за него, но и за вас! Има различни ценови диапазон, но за 500 лв. ще вземете истинско бижу. Надявам се да съм ви била полезна! Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ми пишете.

petitemod-by-hristiana-petkova

2 Comment

  1. […] ли си, че преди време ви споделих няколко съвета за покупките при бебе?! В този пост ви разказах за козметиката, която […]

  2. […] матрака. Тъй като използвахме старият, който беше от първото легло, се ръководехме по него. От там насетне всичко зависи […]

Leave a Reply