Бъди #Активен и #Здрав всеки ден

petitemod-lifestyle-blog
Мирис на зима, игра под топлите завивки, бели чаршафи, бебешки глъч – или просто един делничен октомврийски ден. Облечена в мека пижама, обгърната от любими ръчички, носещи миризма на чистота – така започва денят ми, откакто сутрините не са обзети от бързане, гонене на точен час и подготовка за работа.

След сутрешните игри с Божидар идва и моето време, в което да направя чаша чай и да се гмурна във виртуалното пространство.
Споделих ви за предизвикателството, в което се включих към страницата Активен и Здрав.
Имам 2 килограма след раждането, които не успявах да сваля. Сигурно всекидневното поглъщане на шоколад си казва своето😀 (то не може да ядеш “забранени храни” всеки ден и да искаш да си слаб) трябват си ограничения.

Почти месец приемам от чайовете, които така грижливо са събрани в една кутия.

Обожавам насипният чай, този, който не е в пакетчета. Изпитвам наслада да разгледам билките и да се наслаждавам на аромата им. Реших всеки ден да редувам чайовете, за да не ми омръзва вкусът им. Само с beauty вида не се уцелихме. Вкусът му не ме докосна, но за сметка на това detox погали небцето и всички вкусови рецептори бяха в захлас. Предполагам огромното количество цвят от роза Дамасцена, го направиха любимият ми за начало на деня.
Не промених много дневния си режим и не спазвах изцяло всичко в книжката. За сметка на това правех доста от упражненията, които ме тонизираха и ме направиха още по-работоспособна (да гледаш дете, да готвиш, да чистиш, да пазаруваш, да гладиш, да простираш и прибираш дрехи – за всичко това е нужна енергия и гъвкавост).

Чайовете ми действаха деоритично и подпомогнаха изхвърлянето на застояла вода в организма ми. Освен тях приемам и към 2,5 л. вода и се старая вечер да не се храня след 19 часа. Кантарът не показва мечтаните килограми, но за сметка на това, днес се чувствам по-лека и по-свободна.
Знам, че когато правиш малки промени – от към хранителни навици, спорт, по-малки количества храна, нещата се случват. Продължавам да се придържам към тази моя хранителна стратегия, пък да видим до къде ще я докарам.

Ако ви се струва, че съм се вталила, ще се радвам да ме похвалите 😀

petitemod-lifestyle-blog-mommy-life

petitemod-mommy-life

petitemod-mommy-things

aktiven-i-zdrav-petitemod-lifestyle-blog

underwear-penti-petitemod

aktiven-i-zdrav-colaborations-with-petitemod

lifestyle-blog-by-petitemod-i-aktiven-adrav

beauty-tea-by-aktiven-i-zdrav
petitemod-aktiven-i-zdrav-detox-chai

Състав:

  • Зърнастец – регулира теглото, ускорява чревния метаболизъм и подпомага разграждането на мазнините;
  • Роза Дамасцена – ускорява храносмилане, действа противовъзпалително и антимикробно, страхотен афродизиак;
  • Коприва –  засилва имунната система, има противовъзпалително действие, регулира нивата на хормоните в женския организъм и оказва мощно диуретично действие;
  • Плод Глог – подпомага нормализирането на холестерола, влияе благоприятно на сърдечно-съдовата система, съжържа високи нива на каротин и танин;
  • Бял трън – нормализира кръвната захар, лекува чревни и храносмилателни проблеми;
  • Глухарче – отличен детокс помощник, притежава диуретично действие, балансира стомашно-чревния тракт;

zdravi-s aktiven-i-zdrav-by-petitemod

petitemod-aktiven-i-zdrav

petitemod-by-hristiana-petkova

Leave a Reply