Грижа за мазна коса: Как да се справим с нея?

Все по-рядко се намира продукт, който да отговори на очакванията ми при почистването на скалпа и корените на косата ми. Имам странна, според мен, коса. Корените, се омазняват за ден, а дължините са в нормално състояние. Положението е едно и също и през зимата, и през лятото. В студения сезон заради шапките, без които не излизам, а лятото в следствие на постоянното потене.
Преди дни се върнахме от морето. Приготвяйки багажа преди да занимем, реших да взема със себе си последните продукти за коса, които имам. Когато сме на море, косата ми се мърси не само от водата и от влагата, но и от слънцезащното масло, което все попада в периферията на косата.

Вече месец използвам тези 2 продукта – шампоан и балсам изцяло с билкови съставки. Обожавам да тествам нови продукти, без да съм толкова прецизна в четенето на етикет от към състава им. Но тук обаче, дори и без да четеш какво пише на гърба на опаковката, можеш да усетиш.

При първото измиване с тях, което беше преди 4 седмици, бях супер изумена как косата ми, а и скалпа, са толкова чисти и свежи. Ще си призная, че мъжът ми пръв ги пробва. Само шампоана де. Та, след като го севтоса, излиза и казва: “Къв е тоя шампоан бе…Все едно някой ми е изсипал ментова и евкалиптова вода на главата. Бахти свежото! Със сигурност ще ти харесат!” .

Помислих, че преувеличава, но се оказа прав. Досега, корените ми не са били толкова добре почистени. Освен, ако не съм на фризьор и Тони не се грижи подобаващо за мен.moiata-kozmetika-feat-petitemod-best-beauty-blog

Та, шампоанът почиства всяка една мръсотия полепнала по косата ми. На морето успя перфектно да премахне наслоеното слънцезащитно масло от корените ми. Полската и лютива ментa, които присъстват в състава му, носят не само експлозия от свежест и върховно усещане, но унищожават замърсяванията по несравним начин.

Балсамчето е с много лека текстура и по никакъв начин не отежнява. Смятах, че може да омазни в повече, но това не се получи. Маслото от жожоба подхранва дължините, за да не се накъсват, а кератина, я направи мека и жива, само за морски снимки <3 В балсама има и масло от гроздови семки, което подпомага растежа и предотвратява падането на косата.

my-conditioner-for-greasy-hair

Ако имате коса като моята, бих ви посъветвала да наблягате на:

–  старателно измиване от 2 до 3 пъти с шампоан, като отделяте време за масаж на корените, за да премахнете наслоената мърсотия. Околната среда, въздуха и влагата, са причините, заради които косата се омазнява по-лесно. А, и тя поема излишния азот от въздуха, така че, не се чудете защо косата ви е все мазна.

shampoo-for-greasy-hair-by-moitakozmetika

petitemod-best-lifestyle-blog-1

* Продуктите са предоставени за тест от https://moiatakozmetika.com/. Всички впечатление, които споделих, са изцяло продиктувани от моя тип коса. 

 

Leave a Reply