#животът на мама: Ирена Симеонова

Това е Ирена. На 33, зоция Овен. С две деца. Работи в Coca Cola The Company, но днес e изцяло отдадена на грижите за 9 месечния си син и голямата си дъщеря. Обожава семейството си, но също толкова и Италия. Ирена е толкова влюбена в тази страна, че желанието й да бъде по-близо до нея я отвеждат в школа за изучаване на италиански. Цели 2 години, се наслаждава на този благ и галещ душата език. Обожава духа, историята, храната, музиката й. Ох, тази Италия, всички я обичат<3

Като истински представител на зодия Овен, Ирена има заложен творчески нюх и усет към детайла. Но за да разберете какво имам предвид, трябва да видите профилът й в Instagram. Когато попаднах на него се възхитих от всеки кадър, който създава и подарява, за вдъхновение. Но ще ви оставя сами да се убедите в това 🙂

Но, май е време да видим животът й като майка в #животътнамама, нали?!

irenelafata-petitemod-jivotut-na-mama-1

 1. Какви бяха критериите ти при избор на лекар и болница след като разбра, че очакваш бебе? Промениха ли се след появата на първото ти дете (Никол) ?

Моят избор на лекар е малко странен. От както се помня имам доктор, при когото ходя. Доктор Петя Генчева проследи цялата ми бременност, но за съжаление изражда само планирано секцио и по нейна препоръка родих при д-р Кирил Киров в Първа САГБАЛ „Света София“, с избор на екип.

За Андрей се почудих дали да не проследя цялата бременност и да родя в частна клиника, в последствие се отказах и направих същото, както при Никол. Не съжалявам! Много държах да имам избор на екип и същевременно да съм при човек, на когото имам доверие и познавам.


 1. Какво мислиш за задължителните ваксини?

Ако имах избор най-вероятно бих пропуснала някои. Смятам, че организмът трябва сам да се бори и справя, въпреки че чисто медицински не съм компетентна. Системата е такава, че сме длъжни да ги сложим, ако искаме да ползваме услугите на държавните детски градини.


 1. Какво е мнението ти за частните ясли/детски градини? За или против?

Много са определящите фактори, както има добри частни, така има и добри държавни. Никол посещава държавна градина, като тръгна на 1 година и 5 месеца. Не бих сменила градината с частна. Имахме късмет, че базата беше ремонтирана с чисти нови площадки, цялата градина беше след цялостен ремонт и попаднахме на невероятен персонал и директор, хора които вършат работата си с любов, внимание и отдаденост.


 1. Суетна ли си, когато става въпрос за начина, по който ще изглежда детето ти?

Когато имаш момиче и е първо дете обикновено нещата стоят горе-долу така: „Коя рокля да взема, тази или тази? Хм, дайте ми и двете, също така и другите три ще взема.“ Преди да родя Андрей извадих около 10 чувала с дрехи на Никол и то предимно в периода 0 месеца до 2 години, раздадох всичко и сега съм доста по-умерена в покупките си.

jivotut-na-mama-petitemod-irene-la-fata


 1. Кои са най-добрите находки, които си направила досега за детото/децата си?

На Никол бях купил едни маратонки New Balance от Италия за 10 евро, това са били най-удобните обувки, които е имала и от тогава купувам само такива. За Андрей предстои.


 1. Кое е нещото, което ви “спасява” с мъжа до теб? Имате ли любимо занимание, което правите, когато останете сами?

Имаме или по-скоро аз имам, а той къде по собствено желание, къде по неволя участва. Измислям си меню и приготвям неща, които и двамата обичаме, но нямам време да приготвям всеки ден, купувам бутилка хубаво вино, пускам музика, паля свещички, купувам някакви игри от типа на Story cubes. Беше станало нещо като ритуал, но от 9-10 месеца сме преустановили времето за двама ни, тъй като Андрей е много малък и основното занимание са грижите около него.

irenelafata-petitemod-jivotut-na-mama


 1. Какво те презарежда след тежък майчински ден?

Чаша вино и хубава книга. Като се замисля това са нещата, които ме презареждат винаги.


 1. Как се справяш с грижите за мъничето ти? Помага ли ти някой?

Основно се справяме двамата с Красимир, Никол също се опитва да се включва активно и доста добре й се получава. Но като цяло сме облагодетелствани, две баби и двама дядовци, с които понякога стигаме до каране, когато не искаме да оставим децата. Андрей малко ги е стреснал напоследък та се съгласяват да го гледат само през деня. Но когато бяхме в Будапеща с Никол, и им го оставихме се справиха отлично. Винаги се стремим да не злоупотребяваме, тъй като е трудно е да се гледа бебе, което иска непрекъснато да е на ръце.


 1. Ти имаш и по-голямо детенце (момиченце)  Лесно или трудно се решихте да имате още едно дете? Каква е разлика сега? Кое е по-различно от преди няколко години?

Аз малко трудно се реших, Красимир никога не е имал колебания. Различното е, да. Но сега се чувстваме по-пълноценни, сякаш семейството ни е по-завършено. По-различното е, че преди няколко години бях на 20 и няколко, а сега съм на 30 и няколко, което аз лично отчитам като разлика във физическото и психическото ми състояние.

family-time-irene-la-fata-petitemod


 1. Какво ти даде и какво ти взе майчинството?

Нищо не ми е взело, а ми даде безгранична любов и най-добрата ми приятелка– дъщеря ми, скоро се надявам и приятел 😉


 1. Казват, че след първата година започваш да се замислиш за връщане на работното място. Какви са твоите нагласи? Към старата работа или в търсене на нови пътища?

Ако трябва да съм честна, започнах да мисля за работата си още на 6-тия месец. Всъщност, май през цялото време не съм успяла да се откъсна изцяло от нея. Все влизам в служебния лаптоп да хвърля едно око. Да, със сигурност ще се върна на старата си работа, нямам планове за промяна.


 1. Какви са амбициите ти свързани с децата?

Амбициите ми са да не налагам своите неосъществени върху тях. Искам да станат честни, справедливи, добри и достойни хора. Ако светът беше пълен с повече такива хора, а по-малко завършили висше образование в България, то той щеше да е едно прекрасно място 😉

 

petitemod-by-hristiana-petkova

2 Comment

 1. Прекрасно интервю на талантливата Ирена, която имам удоволствието да познавам лично. Благодаря, Хриси, че ни разкри интересни неща от ежедневния й живот на майка и невероятна жена.

  Момичета, поздрави и за двете

  1. admin says: Reply

   Дани, благодаря ти от сърце за милите думи! Радваме се, че сме успели да те провокираме да изчетеш интервюто ни. С нетърпение ще очаквам твоето гостуване! <3

Leave a Reply