Как да направим типи палатка?

tipy-tend-petitemod-1

mommy-life-by-petitemod-hristiana-petkova

Една вечер, както си стоим вкъщи и си говорим със сестра ми и приятеля й, аз им споделих за намерението си да купя на Божидар типи палатка. Показвах им разни модели, за да ми помогнат с избора на десен, когато Георги, зетя :D, не изяви желание да я направим сами. Аз, разбира се, лесно се навих и така с общи усилия и минимални средства сътворихме “това”.
Чудех се какъв плат да купя и от къде, но в последствие реших да пробваме първо с подръчни маетериали, за да видя дали Божидар ще прояви интерес към нея. Незнаех дали инвестицията би си заслужавала, така че, действах импулсивно.

Ето и какво използвахме за направат й:
1. 4бр. дървени летви (около 1,60 см височина). Можете да си ги набавите от големите магазини за домашен бит. Като Люси каза, че би станало и с дръжки на метли (но не мога да гарантирам).

2. Бургия (с нея се пробиват дупки в най-горната част, за да се прикрепят летвите една към друга)

3. Канап, връв или някаква здрава връзка, с която да завържете 2×2 летвите, а след това и 4те заедно.

4. Голям плик за юркан с дупка по средата (аз използвах стар и неупотребяван, за да не ме е яд, че го съсипвам). Вие можете да използвате всичко наличко, а ако е с някакъв десен, би било чудесно! П.с. Oт едната страна, пликът се изрязва, за да може да се нахлузи върху самите основи на палатката.

5. Такер – чрез който да прикрепите плата към долния край на летвите.

how-to-make-tipy-tent-at-home

Това е всичко, което използвахме. От там насетне, аз си го доукрасих с балони и малко освежих бялата стена с лепенки на точки.
Какво мислите? Харесва ли ви?
Вие какво сте сътворявали за децата си с подръчни материали?

petitemod-detska-palatka-v-domashni-usloviq

mommy-life-by-petitemod

petitemod-by-hristiana-petkova

Leave a Reply