Летни приключения с дете

Твърдо решена съм това лято да се опитам да създам 2 основни навика на Божидар.

Първият – да го науча да ходи на гърне, да си казва, когато има нужда (или по-скоро да дава сигнали), за да е малко по-подготвен, когато започне да ходи на ясла. А вторият, да го науча да пие самостоятелно от чаша, без да се залива.

Ситуацията с гърнето върви слабо, но няма да се откажа лесно. Слагам го по няколко пъти на ден, надявайки се да свикне и да заучи този навик. Давам нещо ново, невиждано, което да привлече вниманието му за по-дълго.

С пиенето от чаша се справя горе долу добре, като ситуацията е полюсна. Тъй като има 2 шишета за вода – едното тип чаша, а другото със сламка (ще го видите на снимките), успява да пие и от двете, упражнявайки и двата начина.

Реших да купя 2 шишета, като едното да бъде за вкъщи, а друго за разходките на вън.

Избрах това със сламката за излизане, защото е супер практично. Има си прикрепена капачка, а това за нас е супер преимущество, тъй като ние вечно търсим капачка на шише😀

Несъмнено и двете имат своите предимства, които подпомагат изграждането на бъдещи навици, поне според мен.
Чудех се дали ще успее да се научи да пиене със сламка, но той толкова бързо схвана, че успя да ме изуми. Децата са по-умни отколкото си мислим. А като схвана, че може да си играе с него в басейна и няма да потъне си стана атракция🙈 Хвърляйки го във водата, то се изплискваше и стана голяма забава. А, когато ужаднееше, си го отваряше и се освежаваше. Колко малки изглеждат, а колко много неща могат да правят сами, нали?!

Ще се радвам да ми разкажете вашият опит с приучаването на дечицата ви към тези два навика. Всеки съвет е добре дошъл <3

best-mommy-bulgarian-blog

detsko-shishe-za-voda-philips-by-petitemod

maichinstvoto-i-grikata-za-deteto-shishe-za-voda-na-philips-avent

philips-avent-bottle-for-water

zabavlenie-za-malki-deca-pod-dve-godini-petitemod

*в партньорство с Philips Avent

 

 

petitemod-best-lifestyle-blog-1

 

*Включете се в играта в Instagram тук

2 Comment

 1. Привет, Хриси! Какво по-подходящо време от лятото за създаване на тези два навика.
  С шишето, чашата ми беше много трудно със Захари – постоянно се заливаше, на сламките се смееше и не искаше да опита дори. Мисля, че с общи усилия вкъщи и в яслата, с 3 шишета и постоянство успя. Но в крайна сметка просто преминахме на чаша. При Стефан се случи от само себе си, а аз толкова се притеснявах как ще му предложа ново шише, как ще започне. В момента може да пие и от чаша (отворена), защото така ги учат в яслата и съм много доволна. Вече не се олива.

  Гърнето….Захари започна да сяда на 9 месеца, окончателното махане на памперса стана, когато беше на 1 година и 10 месеца, за 1 месец. Първите 1-2 седмици беше по-трудно, но бързо разбра. Със Стефан беше голяма борба и не му правеше впечатление, когато се напишква. С много упорити опити, махането на памперса се случи, когато беше на 2 години и 5 месеца (съвсем наскоро). Има няколко признака, по които се следяло дали детето е готово, но лично аз смятам за себе си, че има една възраст, след която трябва да се премине задължително към махане на памперса. И колкото по-рано – толкова по-лесно. Така че те приветствам за желанието да създадеш навика – той е най-важен и основополагащ, дори да не може да говори човечето :).

  Успех и с двете начинания!

  1. admin says: Reply

   Нинче, привет!

   Благодаря ти аз споделянето на опит и за съветите. С гърнето се справя, но само с ходене по малко нужда. Останало е мъка 🙁 С двете шипета, които ду давам сягаш разбира, че иам различни варианти за пиене и става все по-внимателен. Дано бързо да се научи.

Leave a Reply