Моята бюти рутина

Обичам сутрините. Всичко започна отначало. Денят тепърва предстои да се разгърне.

Както често ви споделям и тук, и в Instagram, обичам да се грижа за кожата си, да и отделям необходимото внимание. Смятам, че след като човек има отношение към себе си, трябва да се отнася с ужавение и към тялото, и кожата си.

Avon ме предизвикаха да споделя своята сутрешна рутина и да ви разкажа как започва и свършва моят ден. Как се подготвям за преходния сезон (от топлите летни дни, към по-студени и влажни) и как помагам на кожата си да се справи със стреса, който винаги се отразява първо върху кожата и тялото ни.


Обикновено дните ми са ужасно забързани. Сутрин ставам, правя си кафе, закуска за Божидар, разтребвам в нас и започваме да се подготвяме за първата ни разходка през деня. Никога не излизам без крем за лице с фактор, като първо се погрижвам за детето, а след това и за себе си. Използвам продуктът на Anew Clinicil “Defend & Repair” с 50 SPF, който успява да защити кожата ми, но и да я предразположи към динамичния ден. Освен това ме кара да се чувствам спокойна, че лошите атмосферни условия около мен ще бъдат парирани (знаете атмосферното налягане и влажността постоянно се променят). Кремчето има и антиоксидантно действие и хидратира изключително добре (моята кожа е смесена и ми харесва как усещам лицето си след часове).

Искам да ви споделя и че не спирам да слагам слънцезащита, въпреки че времето става все по-меко, а слънцето все по-слабо. Защитата е предпазна мярка срещу тъмните петна и изсушаването в преходния сезон.

Кремчето е насочено и към онези малки, фини бръчки, които тайничко се надяваш да не се виждат. Подпомага по-свежият и сиян тен на лицето <3 А аз преди време се чудех дали да не си сложа един филър около очите?! 😀 Да ви призная – по-спокойна съм, когато съществува безболезнена и сигурна алтернатива.

anew-clinical-by-avon-bulgaria

Нощният крем – е отново така приятен и мек на допир, хидратира и омекотява кожата ми в дълбочина. Нанасям го вечер, след като почистя лицето с пяна и тоник. Не усещам допълнително омазняване. Попива толкова, колкото е необходимо на кожата ми. Чудесна вечерна профилктика, особено в зоната около очите.

daily-face-care-by-anew-clinical-petitemod

daily-face-care-by-avon-petitemod

Маската с каолинова глина се превърна в мой фаворит. Ако не знаете, глината (бялата глина или така наречената каолинова):

  • премахва мъртвите клетки
  • отпушва порите
  • подсилва еластичността и въшността на кожата
  • подобрява циркулацията на кръвта
  • подмладява, изсветлява и озарява кожата
  • премахва бактериите и предпазва от възпаления

Трудно ми е да си правя маски у дома. Все си намирам някакво оправдание – било то че ме мързи, Божидар ще ходи постоянно след мен и ще иска да ме пипа, или просто няма да ми е до това. Истината е, че маските за лице са продукт, който не трябва да пренебрегваме. А тази си ме спечели от първото нанасяне. Вече 2 седмици е част от ежедневната ми бюти рутина. Правя я 2 пъти (задължително) и смея да кажа, че лицето и е добре хидратирано, свежо, сияйно и с по-малко мини бръчини около очите <3 Надявам се да съм подпомогнала защитата й от вредните, външни условия, и да съм й дала необходимото през преходния сезон.

А коя е твоята ежеднвена бюти рутина?

daily-face-care-by-anew-clinical-defens-and-repair-petitemod

beauty-routine-by-avon-bulgaria-petitemod

petitemod-best-lifestyle-blog-1

*Публикацията е в партньорство с Avon Bulgaria

Мнението ми е изцяло продиктувано от състоянието на моята кожа.

Leave a Reply