Как да направим легло тип къщичка за детето си?

Приятели, днес реших да ви разкажа как сътворихме новото легло на Божидар – легло тип къщичка. Предполагам всеки един от вас е виждал прекрасните снимки на подобни легла в Instagram и Pinterest, които те пренасят в детския свят, и те карат да искаш, да си отново дете. От дълго време, самата аз, мечатаех да направим подобно за момчето ни.
Един уикенд станахме и решихме, че му е дошло времето. Взехме материали и се заловихме за работа 😀 само някои де, други даваха акъл :D.

Ето какво изполвахме за направата му:

 • 1 сноп с дървен материл (9 броя пръчки с дължина до 4,00м. )
 • 4 бр. колела
 • около 200 бр. видии за дърво
 • 4 бр. трупчета за захващане на основата и към колелата
 • бургия
 • винтоверт

Ние създадохме това легло, съобразявайки се с размерите на матрака. Тъй като използвахме старият, който беше от първото легло, се ръководехме по него. От там насетне всичко зависи от вашите предпочитания – как искате да изглежда, дали ще е удобно за детето ви, дали искате да се мести (ние всяка вечер и сутрин го местим от неговата в нашата стая), както и дали искате да има оградка отстрани, за да предпазва от падане по време на съм. Дали ще има покрив, както неговата, или ще е просто основа. Всичко това решавате вие.

Направата му отнема около ден и половина за аматьори като нас. А за обиграни майстори и няколко часа биха били достатъчни.

Леглото е вече на около 2 месеца. В този период Божидар се научи да заспива сам в него и то на затворена врата. Когато го местим, радостта е огромна, а да не ви казвам, че след като го видя беше адски щастлив.

Премеждия не липсваха и тук. Проблемът беше, че не знаеше как да слиза от него. Но за 1 ден се научи и стана истинска фурия :D.

 

kak-da-napravim-leglo-tip-kushtichka-na-deteto-si

baby-boy-room-mommy-life-petitemod

leglo-tip-kushtichka-za-dete

Пишете ми, ако и вие сте правили подобно легло и как се е получило при вас <3

petitemod-best-lifestyle-blog-1

3 Comment

 1. Йонка Господинова says: Reply

  Здравейте! Получило се е чудесно 🙂 Бихте ли споделила от къде е закупен дървения материал и колко ви излезе?

  1. admin says: Reply

   Здравейте, материалите са от строителен магазин, излезе около 100лв.

   Поздрави,
   Хриси

 2. Борислава Григорова says: Reply

  Здравейте, вие ли разкроихте гредите и ако да с какъв уред или в магазина го направиха.Много хубаво е станало.

Leave a Reply