6 начина за приятен уикенд или как да се възползваме максимално от времето през почивните дни

Често имам усещането, че няма да живеем вечно в големия град, че ще дойде момент, в който ще отидем на село и ще започнем да водим по-прост, но по-природосъобразен начин на живот.
Чувствам, че технологиите все повече ни притежават, а ние все по-рядко си даваме сметка затова. А случи ли се, вече сме на друга вълна и започваме да се питаме „Какво се промени?“. Явно кратките ни пътуваме към провинцията са породили тези мисли в мен.
Там сякаш има време е спряло и има време за всичко – за ранно ставане и слушане на първите песни на птиците, за бавно отпиване на сутрешното кафе, за игри, за дълги разходки, има време за теб.
Опитвам се всеки път, когато съм на село да си подарявам такива моменти. Затова и днес ви споделям моите 6 начина за зареждане през уикенда.


Разходи се из дивото наоколо – едва ли ще ви изненадам като ви кажа, че безцелните разходки покрай близките поля и гори са едно чудесно начало за отрезвяване на мислите. А наоколо винаги е пълно с цветя,  малки храстчета и необятна зеленина.

petitemod-best-lifestyle-blog

Забрави за телефона си – захвърли телефона си, не отваряй нито една социална мрежа, колкото и трудно да ти звучи. Признавам ви, че и при мен е така, но щастието в сърцето ни не идва от тях, а от тези прекрасни същества, децата. Има ли нещо в този свят, което да носи толкова необятна, безвъзвратна любов, смирение, мечти за бъдещето и благодарсност за всеки изминал ден прекаран с тях. Ако има, поправете ме!

Направи си домашен коктейл – вечерите са по-хубави, когато в ръцете си държиш леко питие, в случая домашен коктейл от пенливо розе BOLLE, малко мента и газирана вода. А, ако на хоризонта се показва залеза, нещата ще са съвсем съвършени.

Направи си слънчева баня – да, всички знаем, че в прекомерни количества слънчевите лъчи са вредни, че не трябва да се излагаме на тях в определени часове и да нанасяме постоянно нужната слънцезащитна грижа. Но има ли някой, който не се зарежда от слънцето. Има ли нещо, което да ти донесе тази доза щастие, която то може да го направи?! Абе има, ама … ох, този шоколад:D

Вана на стъпалата – Оказва се голямо удоволствие да си забъркаш домашна маска за лице и да се поглезиш с домашно спа. За първи път си правя подобни експерименти, но се оказаха чудесно решение за истинска релаксация у дома. От NIVEA ми изпратиха новите душ гелове #claysfresh, в които е събран истински фюжън от натурални съставки. За моето селско спа използвах аромата на синьо агаве и лавандула, като добавих ароматни цветя, малко босилек и оставих за 30 минути под слънчевите лъчи. Сега, пишейки тези редове съм на работа, в нас е лудница (тип цигански катун), а аз си мечтая за подобни моменти.

Серията на NIVEA #clayfresh съдържа три аромата:
Синьо агаве и лавандула – дървеси, мускус и кардамон
Хибискус и градински чай – грейфрут, аромат на роза, кедрово дърво, бял градински чай.
Джинджифил и босилек – лайм, бергамот, смокинови листа, мента, аромат на кориандър

dush-gel-nivea

nivea-clay-fresh

petitemod-best-lifestyle-blog-1

*Публикацията е в партньорство с NIVEA

 

2 Comment

  1. […] използвам, дори си направих домашно спа на стъпалата (можете да видите тук), ежедневно почиствам кожата си с него. Ароматите му са […]

  2. […] гелове. След като миналата година марката ни поднесе Nivea Clay Fresh и обеща неверотно усещане под душа с натурални […]

Leave a Reply