Първо хранене с Philips Avent

petitemod-mommy-things -first-eat

Първа среща. Първа усмивка. Първо хранене. Първо зъбче. Първа прегръдка.

Емоции от първите усещания на това да си майка носят такава сладост на душата. Твърде малко време е минало и все още не съм изпитала емоцията от първото зъбче и първата прегръдка, но пък скоро усетих тази на първото хранене. Беше толкова вълнуващо и ново, че дори не мога да го преразкажа с думи.

Усмихвах се. Усмихвах се на себе си и на щастието, което усетих, виждайки Божидар как отваря уста, за да се срещне с един пасиран картоф. Виждах, че той е пораснал. Все по-осъзнат и разбиращ какво се случва.

Дълго търсех правилната формула за захранване, изчитайки десетки статии. Накрая просто реших да се доверя на една схема, която ми се стори правилна, и която сякаш отговори на моите представи за захранване. Исках нещата да се случват бавно, да не избързвам и да изчакам точния момент. Сигурно и затова й се доверих. Не исках да го пришпорвам, надявах се той да ме поведе към новото ни приключение. И вярвам, че така се е случило.

 

 

 

 

petitemod-philips-avent

philips-avent-petitemod

 

Направих му картоф на пюренце с помощта на уреда на Philips Avent. Искрено си признавам първия път не ми се получи този картоф. Явно не бях направила нещо като хората, въпреки че с уреда се работи адски лесно и е съдаден изцяло в услуга на всяка майка. Без излишни копчета и сложни схеми на действие. Мисля, че сложих твърде малко вода и го чакаш много повече от 15 минути, но след първия неуспешен опит, втория го заковах.

Картофът се свари адски бързо, пасира се за секунди и обядът на Дари беше домашно приготвен и здравословен. Първата му храна създадена от мен. Истинско щастие, но явно само за мен 😀 .

За съжаление той не беше привлечен от вкуса на картофа и не му обърна особено внимание. Сякаш прие случващото се като игра и се радваше повече на купата и съдържанието в нея, отколкото на храната. Но, все пак е първи път, нали така?!

Засега толкова, ще видим как ще е занапред.

Споделям с вас схемата за захранване, надявайки се на някоя от вас да е от полза. Ако се чудите и колебаете за нещо, пишете ми и ще съдействам с каквото мога!

 

Прегръщам ви!

https://drive.google.com/file/d/0BxN1FGBNuLNtTmxvZzBjeUdhMVk/view?usp=sharing

petitemod-first-eat-by-philips-avent

petitemod-by-hristiana-petkova

Leave a Reply