Исмена – раят в Родопите

Днес ще ви заведа в Девин. За тези от вас, които не са посещавали града се надявам да бъде полезна.
Преди два уикенда решихме да разнообразим и да се отдадем на заслужена почивка. Имахме избор, тъй като в градчето има доста хотели и къщи за гости, но ние единодушно избрахме Спа хотел Исмена. И не сгрешихме.
Сега ще ви представя моите впечатления, които днес ме карат отново да искам да се върнем там.


Девин е далечко от София, над 200км, като 60км от тях са завои. За мен те бяха най-кошмарната част от пътуването. Дори се наложи да спираме, защото ми стана лошо и не издържах. Не знам Божидар как се справи с тях, още се чудя.

2017-11-12 061652409981..jpg

Но гледките, които се разкриваха през прозореца на колата толкова ме вдъхновяваха, че на моменти се чудех дали това е истина. След всеки завой изкачаше нов природен шедьовър. Тишината и магията на язовир Въча ме накараха да настръхна. Отдавна мечтаех да се потопя в тази магическа красота на Родопите. Обещали сме си, че ще се върнем там, защото язовира е велик и искаме да му се насладим отблизо.


След пристигането ни (вечерта към 7) бяхме много топло посрещнати. Още с влизането ни приеха изключително радостно и добронамерено. Заведоха ни любезно до стаята, за да проверят дали всичко е наред. А тя, приятели, беше огромна и просторна. Божидар й се наслади най-много. Лазешком проучваше всяко ъгълче 😸

Досега не сме били в стая (тип апартамент), за която реално да си платим за (двойна стая). Още с резервацията уточнихме, че сме с бебе. А домакините от своя страна ни подсигуриха креватче, както е редно, и ни настаниха в стая, която е най-удобна за семейство с малко дете.
Това прави страхотно впечатление още с пристигането.


Хотелът е просторен, добре подреден и с лесна и бърза навигация до всички части – ресторант, механа, спа център, басейн. Тъй като освен обичайните гости, хотелът имаше и група от деца (от организацията “Аз мога – тук и сега”, които бяха около 150 на брой), домакините ни настаниха в механата, за да се чувстваме спокойни и необезпокоявани от твърде шумния детски глъч.

В цената на нощувката беше включена закуска. Хвалебствия и тук няма да липсват, тъй като всичко беше толкова вкусно, че не можех да устоя и опитах от всичко. Първата вечер решихме да вечеряме извън хотела, като посетихме ресторант “Бъчвите”, за който отново не мога да каже нищо лошо. Порциите бяха огромни, а храната ужасно вкусна. Единственият недостатък беше вентилацията, която явно не се справяше с твърде многото готвени манджички.


Втората вечер решихме да опитаме от храната в хотела. Тъй като бяхме цялото семейство изобилие от храни не липсваше на масата. Опитахме от всичко традиционно, но най-много ме впечатлиха местните пърленки. Ммм, превъзходни. Приличащи на тутманик 

Спа центърът – топло, отпускащо и много приятно. Излизах от стаята и на 200 м ми беше входа за басейна. Водата е минерална и приятно топла, а след нея с кеф да се мушнеш на още по-топло в парната баня.

Хубавото на Девин е, че в близост имаш огромен избор от забележителности, така че няма да остане време за скучаене. Ние се разходихме до Еко-пътека “Струилица”, тъй като времето не беше с нас и не успяхме да отидем до туристическата атракция “Орлово око”.
Еко-пътеката е изключително приятна и достъпна за бебешка количка. Така, че ако се чудите, има достъп до природните красоти.

petitemod-by-hristiana-petkova

Leave a Reply