Топ 5 цветове за пролет-лято 2018: Част 1

Тенденциите през сезон пролет/лято 2018 ще бъдат в двете крайности. От една страна – силни и наситени цветове, а от другата светли и пастелни нюанси. От лавандула до цикламено розово, и от шоколадово кафяво до млечно бяло, ще бъдат само част от цветовете, които с радост ще приветстваме през настоящия сезон. Пролетно-летните колекции ще ни залеят със слънчеви цветове, а женствеността и шармантността ще присъстват във всеки един тоалет. Днес ви представя моята селекция “Топ 5 цветове за пролет-лято 2018”.

pantone colors-2018-spring-summer-petitemod

 


 Небесно синьо – любим цвят, който продължава да се налага през последните сезони. Преоткриването на този цвят е истинско попадение за всеки гардероб.

blue sky-spring-summer-trends-2018-petitemod

 


Лавандула – този цвят ще доминира през целия летен сезон. Романтичен, но същевременно толкова елегантен. Освен на обичайните дамски кройки, ще го виждаме и в костюмите, които се наместиха подобаващо в женския гардероб.

cvqt lavander-petitemod-spring-summer-2018-trends

 


Пурпурен цвят или по известен като Ultra Violet. Избран за цвят на 2018 г. от института Pantone.  В този цвят има една особена загадъчност, мистичност. Ако трябва да направим препратка към нещо, аз бих го  свърала със 7та чакра (Сахасрара). Тя се намира в областта на фонтанелата и е по-позната, като коронна чакра. Тя в връзката с духовността, просветлението и мъдростта. Интригуващ и задълбочен цвят, чията загадъчност те провокира да експериментираш.

ultra violet-spring-summer-2018-petitemod

 


Светло зелено – този цвят присъства сякаш незабелязано, но в същото време носи една уникалност и нежност, която те кара да го пожелаеш. Деликатен и много романтичен нюанс, галещ окото с ненатрапчивостта и различността си.

nile green-petitemod-spring-summer-2018-trends

 


Rapture rose  – плътен, прецизен и много наситен розов нюанс. Цвят, който видимо би стоял деликатно на меки и фини платове, носещи еуфорично и непринудено послание.

rapture rose-sping-summer-trends-2018-petitemod

petitemod-best-lifestyle-blog-1

Leave a Reply