Фабрика за усмивки

Срам ме е да ви кажа от колко време искам да споделя този пост, но в тези периоди на постоянно стоене вкъщи, реших че е време да го направя. Не знам дали ви се пътува или ви е по-приятно, че прекарвате повече време вкъщи, но в едно съм сигурна, всички чакаме с надежда онова чувство на безметежно спокойствие, което преди притежавахме. Днес ви разказвам за едно място, което препоръчвам с две ръце и което си заслужава да посетите – Фабрика за храна и танци . Място, чиято атмосфера така те отпуска, че не искаш да си тръгваш. Място, което носи различен заряд всеки сезон и което преоткриваш с мнопласт

Откакто Божидар е с нас винаги съм искала да има забавен и запомнящ се рожден ден. То е ясно, че той едва ли би го запомнил, но поне след време да има какво да му показваме като снимки и да му разказваме, както едно време.

За 1та годинка реших да запазя детско клубче в центъра и да поканя всичките ни близки. Дори си бях запазила час за фризьор и грим, въобще усещах силна емоция от предстоящия рожден ден. Поканих най-близките приятели и роднини. В деня на рождения ден, той се разболя и отменихме всичко.

На 2рия му рожден ден вече бях започнала работа. Поканих мама и тати да дойдат и да бъдат с него през деня, за да не го пускаме на градина. Голяма грешка – тези дни никога не се повтарят и е хубаво да бъдем с децата си. След този ден си обещах, че никога повече няма да съм на работа на рождения му ден.

За 3тия, реших че няма да се събираме с никого, няма да ходим в детски клубчета, няма да купувам или правя специална торта. Решихме да му подарим емоция. От дълго време си бях набелязала “Фабрика за храна и танци”, но все не й идваше времето. Още през ноември бях решила, че през март сме там. Направих резервацията през януари, за да съм сигурна, че ще има свободни стаи за празника му. Този път не исках да има грешки :D.

Пристигаме в петък около обяд, Маги ни настанява в най-голямата стая, не знам дали е най-хубава, мисля че там всички са такива, но е много просторна и светла. Аз имам проблем с тъмни стаи, дори в Рим се разправях с хотела, понеже ни бяха сложили в мрачна с 1 прозорец, но това е друга тема :D. Та, Маги, собственичката, ни настанява в централната им стая, която наистина е вълшебна.

*Снимката е малко след като се събудихме на следващия ден. Вратата на терасата е отворена, влиза чист въздух, а птиците навън пеят ли пеят. 

Във фабриката има огромен избор от активности както за вас, така и за децата ви. Няма шанс да скучаете! Ето ви и малка част от възможностите – да си приготвиш сам следобедната закуска. Има ли някой който не обича пица?! А когато е и изпечена в пещ е още по-вкусна <3

Да не си помислите, че всеки ден е едно и също. Не, дори не искам да ви минава през главата. След следобедната дрямка в събота Божидар рисува, а аз му асистирах с чаша Moet 🙂

Възможности тук много – ако не искаш да рисуваш би могъл да си изплетеш одеяло или пък да създадеш гердан или гривна от мъниста, да се разхождаш в планината или да караш колело, да плуваш в басейна (лятото разбира се), да караш кънки, да се топнеш във външното джакузи, да се мушнеш в сауната, да се пързаляш с гумени шейни през зимата. Всичко зависи от сезона и от личните ти предпочитания.

Времето след вечеря – детска дискотека за децата и самостоятелно приготвяне на десерта ни – ягоди с шоколад. Не ми се иска да пропусна и частта с храната. Абсолютно наясно съм, че повечето семейни къщи, хотели и по-специално ресторантската част, правят огромни компромиси с качеството на храната си, за да спечелят повече. Тук обаче ситуацията е коренно различна. Само тези, които са били там биха могли да потвърдят, че кухнята им е безпогрешна. Част от продуктите получават от местни ферми, като започнеш от шоколада и стигнеш до младото телешко месо. Кухнята е отворена и във всеки един момент виждаш как се готви, как се почистват съдовете, как се поднася храната. Прозрачност в пълния смисъл на думата.

Времето тук наистина е спряло. Ако детенцето ви е малко по-самостоятелно бихте могли да го оставите да лудее на воля, а вие да се отдадете на заслужена почивка, без да се чудите какво забавление да ми измислите.

Знам, че много от вас биха си помислили, че това е поредното място, което се хвали, което получава куп позитиви от А до Я, но то наистина го заслужава. Ние не пътуваме често, но когато го правим много внимателно подбираме местата си, за да не съжаляваме след това. А тук подобни чувства липсваха, само усмивки и удовлетворение. Толкова ме впечатли, че започнах организация за тиймбилдинга ни с колегите, но предполагм е ясно, че непредвидени ситуация го провалиха. 

Leave a Reply