6 Топ тенденции през есен-зима 2016: Част 2

fall-trends-2016-petitemod-part-2

Здравейте приятели 🙂 Дойде време и за втора част от моята селекция – 6 Топ тенденции през есенно-зимния сезон на 2016 година.

К А Р И Р А Н О   П А Л Т О

plaid-overcoats-fall-trends-2016-petitemod

Този сезон познатото ни каре, освен по блузи, ризи и панталони, се пренася и върху връхните дрехи. Поднесено с много финес и ненатрапчивост, то може да бъде акцент във всеки монохромен, а и не само, създаден от вас сет.

 

Ц В Е Т Я

fall-flowers-fall-trends-2016

“Зима+цветя”  – звучи несъвместимо за повечето дами. Свикнали сме да свързваме флоралните мотиви с пролетта и лятото, които се сливат с обстановката. По-консервативните момичета се плашат да сложат върху себе си подобна щампа. Но за тези като мен, които обожават цветята и не се страхуват да са твърде цветни в този период от годината, това е една толкова блага тенденция. А изборът е огромен – от леки акценти в гердана, до смели и много романтични вариации.

Да не се преструвам – любимата ми тенденция <3

 

К О С Т Ю М

pantsuits-fall-trends-2016-petitemod

Модата става все по-смела, но дали и дамите се осмеляват към това?! Костюмът, който сме свикнали да виждаме основно върху мъжете и рядко в ежедневието на жената, днес претърпя своята трансформация. От срамежливи и леко старомодни кройки към колоритни, цветни и много елегантни модели.

Готови ли сте да облечете новият си костюм?

 

Ч О К Ъ Р

chokers-fall-trends-2016-petitemod

Прави ми впечатление, че чокърът се превърна в масова тенденция у нас. Сякаш спряха да съществуват всички останали бижута. Но да не забравяме, че дизайнерите са помислили за всички. От смели и много груби модели до тънки и едва забележими варианти.

Имайте предвид само едно – чокърът скъсява шията, затова някои дами трябва да бъдат внимателни, когато го използват. При мен е точно така. Но това не пречи да пробвате, разбира се 😉

 

Б О М Б Ъ Р   О Т   О В Ч А  К О Ж А

shearling-bombers-fall-trends-2016-petitemod

Класическият авиатор стил днес е поднесен с акценти от овча кожа. Това е една сериозна инвестиция, така че, ако сте любител на този модел, то той най-вероятно вече е в гардероба ви.

 

С П О Р Т Е Н   П А Н Т А Л О Н

sport-trousers-fall-trends-2016-petitemod

Спортните панталоти – тенденция, която плавно се пренесе от залата за тренировки. Дреха, чиято функионалност ни води както към маратонки и кецове, така и към обувки на висок ток.

От прави модели до разкроени кройки “тип чарлстон”, спортните панталони успяват да направят впечатление и с цветните си ленти, сякаш “за акцент”.

 

селекция на снимките: www.pinterest.com

fb_b-01

Leave a Reply