Между цветовете на Бурано

purple-dress-for-autumn-by-petitemod-kamerans

Дори не знам как да започна тази публикация. Истината е, че няма какво толкова да се разкаже, защото всичко, което се вижда от снимките, е достатъчно.

Решихме да отидем още вторият ден до островите (или май е по-редно да кажа, кварталите на Венеция) – Мурано и Бурано. Всеки един от тях има с какво да те грабне, но истината е, че си приличат доста и сякаш само цветовете ги различават, но това не е малко, нали..

Пристигнахме рано сутринта. Местните тъкмо се пробуждаха. Някой почистваха насъбралата се вода пред домовете си, други излизаха да простират дрехите си (сушилките им стоят на алеята, на която минават и туристите), боклука беше изкаран (хората от честотата, събират пликовете със смет в специални колички, които бутат с ръце), други седяха кротко на някое кафе, без дори да са си поръчали нещо, просто ей така, стояха и си говореха.

Мисля, че тук се усети една много топла и обединяваща обстановка. Малко хора, спокойни физиономии, никой за никъде не бърза. Абе приказно.

lace-island-murano

За да обиколите всички местенца около Венеция, ви съветвам да си купите карта за целия ден (струва 20 euro на човек). Оказа се най-евтиният вариант и затова решихме да инвестираме в тази карта. И за да не сме прецакани :D, обиколихме всичко, ама всичко, в околността, че дори на края на деня, направихме обиколка на целия #CanalGrande, за да видим Венеция от всички страни и по тъмно. Аз и гаджето на моята приятелка, Сандра, (можете да видите нейният блог тук), не успяхме да преборим клатушкането на лодката и за това не се качихме на въпросните гондоли. Но обиколката, която направихме вечерта ни беше повече от достатъчна <3

и…да разказвам ли, че изкупихме пекарната там, влизайки поне по 3 пъти, за да си купуваме разни вкусотии и да се повторим и потретим… хахаха

Усетих Бурано като моето място. Защо? Защото е цветно, излъчва адски настроение, позитивизъм, уют, хармония. Неща, които се надявам и аз да притежавам. И колкото и да се опитвам да бъда мелахолична, сериозна, всичко крещи от цвят и там, и при мен. Явно затова така силно го усетих това място <3 Затова между него се почувствах най-добре и ми беше най-хубаво. Магично е, наистина.

colors-of-burano-island-at-italy

colors-of-burano

colors-of-murano-petitemod

little-travel-to-venice

fall-winter-trends-2018-2019-kamerans-princess-outlet-centre

morning-at-murano-petitemod

colorful-travel-at-murano-venice-italy

trends-autumn-winter-2018-2019-by-petitemod

i-am-colorful-girl-petitemod

petitemod-best-lifestyle-blog-1

Leave a Reply