Гладенето – лесно като детска игра

kak-da-igladim-plisiranata-pola-petitemod-philips

Спомням си ясно времето, в което мама все ми се караше, че не си гладя дрехите. Още в студентските години се опитваше да ме провокира да бъда по-отговорна към тях, тъй като винаги си купувах хубави и малко по-скъпи дрехи, но уви, трудно се получаваше.

Но с годините разбираш, че майките винаги са прави и идва този сублимен момент, в който започваш да гладиш и ти. Вглеждаш се в детайлите и малко или много се отдаваш на това занимание.

Признавам ви, че започнах активно да гладя, след като се роди Божидар. Преди това всичко беше – „трябва да си изгладя тези дрехи, защото съм на еди си каква среща и е нередно да ходя смачкана“. Та, след появата на Божидар добавих още едно домакинско задължение към списъка си. Първоначало обгрижвах само неговите дрешки, докато постепенно се прокрадна желание да го направя и с моите. Да, такива метаморфози се случват.

Първата година използвах обикновена ютия. Такава, на която през 15 минути доливах вода, защото пръста ми не спираше да натиска бутона „пара“ и съответно тя свършваше за нула време. Минавайки няколко месеца и прекарвайки около 40-50 минути в това домакинско занимание, реших да се огледам за уред, който да работи не само в моя полза, но и да намали времето прекарано над гладачната дъска. Да бъде бърз, но и да не прави компромиси върху дрехите. Да глади така, както бих искала и да носи удоволствие след себе си.


steam-generators-philips-petitemod

В този момент на помощ се притекоха #philipsbg , които ми разказаха за своя най-нов домакински уред – Perfect Care Elite Plus – порогенератор от най-ново поколениеНай-умната ютия създавана до момента, която прави гладенето по-бързо и по-лесно.

Излишно е да ви споменавам колко лесно се приплъзва по всяка една дреха, колко деликатно изправя и най-фините гънки. Интензивната пара прави гладенето лесно, бързо и много приятно.

Тук не се двоумя коя програма да използвам преди да хвана дадена дреха, тъй като парогенератотът поддържа оптимална температура и не позволява изгаряне на нито една тъкан. Божидар често идва при мен, искайки нещо, като неосъзнато се е случвало да забравя уреда върху дадена дреха. Не, не залепна. Проверено е!
kak-da-izgladim-bqlata-riza-philips-petitemod

Както ви споменах по-горе, контейнерчето е доста по-голямо от това на обикновена ютия. Тук не се налага да ходите често до чешмата – парогенератотът събира 1,8 литра вода, което позволява до 2 часа непрекъснато гладене. Аз все още нямам такива купчини с дрехи, но удобството отново е в мой плюс.

Не ми се иска да ви изброявам всички качества на парогенератора, но как бих могла да пропусна, че досега не е създавана толкова лека ютия. Няма изморяване на китките, тък като водата си има обособено място, а леката и компактна конструкция правят гладенето приятно и отпускащо занимание.naj-dobriqt-parogenerator-na-philips-petitemod

Едно от нещата, които винаги ме притесняват, когато гладя е, че Божидар все се върти около мен, а аз непрестанно крещя на Люси „Ела го вземи, защото ме е страх с тази ютия!“. Сега нещата стоят по различен начин. Парогенераторът на Philips има заключващ механизъм, който не позволява ютията да е без надзор. А когато всичко е „под ключ“ пренасянето й е много лесно и удобно.

kak-da-igladim-plisiranata-pola-petitemod-philips
Ще ми се да съм била полезна на всички любители на гладенето, а на тези, за които това занимание е далечно, бих казала едно – “Не е важно колко пълен е гардеробът и колко скъпи са дрехите ти, ако не полагаш грижи за тях.” /мое лафче/.

petitemod-best-lifestyle-blog-1

*Публикацията е в партньорство с Philips Bulgaria

Leave a Reply