Как да отпразнуваме първия рожден ден?

fisrt-baby-birthday-petitemod

Здравейте, мили приятели 🙂

Преди седмици ви споделих, че търся малко и уютно местенце (по възможност с детски кът), както и фирма, която да прави вкусни и красиви торти. Първият рожден ден на Божидар наближава, а аз все още се чудя как да подходя, за да създам един ден, в който да се забавлява.

Някои сега ще кажат, “Ама той не разбира!” , “Малък е, какъв рожден ден?!“. Не, той разбира и има ясната представа какво се случава около него. Затова реших, да не подценявам неговите интереси за сметка на “евентуална моя екскурзия” 😀 и да направя нещо, което да му създаде положителни емоции.

Не разбирайте сега, че съм наясно какво правя. Не, все още не съм. Но имам наблюдения, че той обича нови места, нови хора и нови емоции, разбира се.mommy-things-first-birthday

Ето моят кратът списък затова как мисля да подходя:

 1. Мястото:
 • да не е ресторант, в който да обикалям и да го гоня из под масите, или пък да е носен постоянно на ръце от гостите  *П.С На едно място ми искаха 1000 лв. за детски рожден ден :D. Как ви се струва?! 
 • да е свободен, да се забавлява и да си играе (евентуално с други дечица или с играчки)
 • да усети нова емоция от ново място
 • да бъде нещо по коктейлно, а не просто място с храна и пиене (мразя ги тези събирания)!

*Така, описвайки всичко, май трябва да празнуваме в детски център!


2. Тортата:

 • да е торта, която и той би могъл да яде (Той има нетолерантност към белтъка на кравето мляко, така че трябва да е нещо без млечни продукти) .
 • да е без фондан и детски украшения
 • да е лека и много приятна на вкус
 • да не е адски скъпа

*след проучване на няколко фирми за производство на торти, повечето искаха за около 30 човека (толкова плануваме да са гостите на рождения му ден), около 180 лв. Та, тази сума ми звучи огромна и бих предпочела да я дам за фотограф, отколкото за торта…


3. Гостите:

 • както вече разбрахте, плануваме около 30 гости. Това е първото нещо, което направих, когато ми хрумна да празнуваме рождения му ден. Първо трябваше да решим колко човека мислим да присъстват, а след това да търся място, където да празнуваме.
 • Обмислям да поканя само тези, които са били близки с Божидар през тази една година. Не мисля да правя парти с всички познати (до 9то коляно), нито пък да правя рожден ден и кръщене на едно.
 • Люси предлагаше да не празнуваме рождения му ден, а да направим парти за кръщенето му. Но успях да го убедя, че на кръщенето му няма как да му обясниш за какво празнуваме. А, ако му казваме и му пеем “Happy Birthday” би осъзнал и би се радвал искрено, така както на именния си ден.

4. Фотограф 

 • Както вече прочетохте по-горе, предпочитам да направим една сесия с него, отколкото да празнувам рождения му ден. Или пък да има семпла торта, но спомени след време.
 • Та, обмислям да има фотограф (средно за 1 час е около 100лв., което е приемливо и би останало във времето, а не би изчезнало, както една торта.) …

Излях си мислите на бързо, но просто се побърквам и не знам как да създам настроение и положителни емоции у него…А и всъщност защо реших, че искам да празнуваме…

Ние с Люси нямаме брак, не сме се събирали с приятели и роднини след като се роди Божидар, затова ми се иска да направим едно малко коктейлно парти с любими за нас хора. А и живеем в двустаен апартамент, което ни ограничава да поканим любимите си хора и затова стигнахме до този извод. Ами това е…

 

Споделете ми как вие сте празнували рождения ден на детето си, когато е навършило една годинка!

 

petitemod-by-hristiana-petkova

 

Leave a Reply