Как да прикрием недостатъците си с подходящи дрехи?

kak-da-prikriem-nedostatucite si s podhodqshti drehi-1

Всяка една от нас не харесва дадена част от тялото си. Всяка мрънка, че все нещо не й е наред и би искала да изглежда една идея по-добре. Затова, днес, реших да ви разкажа как да се справите поне с малка част от нежеланите си форми.

Има разни хитринки, които да използваме, за да “изиграем огледалото” 😀 От опит с обличането на различни хора, съответно различни фигури, се мотивирах да напиша “Как да прикрием несъвършенствата в тялото си?” . Селектирала съм 4 от най-често срещаните проблеми в женското тяло, като не съм пропуснала и себе си, спадайки към 2 от тя. Надявам се да съм ви полезна със следващите редове <3


1. Големи бедра – най-подходящите дрехи, които ви препоръчвам да имате винаги в гардероба си са:

 • трапецовидни рокли и поли, чрез които ще успеете да прикриете по-едрите форми в тази област. Това, което забелязвам е, че тази част на тялото най-добре бива “подчертана” или прикрита с поли с висока талия, трапецовидни модели (рокли/поли), както и такива, които имат лек набор в тази част. Разбира се, обемът не трябва да е твърде голям, за да не създадете допълнително уголемяване.skirts-big-thigh-petitemod-kak-da-prikriem-nedostatucite-v-tqloto-si
 • носете вертикално райе при панталоните (така ще изглеждате оптически по-слаби)
 • внимавайте с шампованите дрехи в долната част, както и тези с много шарки и орнаменти.pantaloni-za-edri-bedra
 • панталоните/дънките по тялото с дълбочина до и над пъпа са препоръчителни, с цел създаване на дължина.

Често дамите, които имат проблем в тази зона, имат преимуществото на слаба горна част. Тоест, много лесно могат да балансират. Препоръчвам ви да купувате дрехи, които са прилепнали в горната част, подчертаващи ръцете, деколтето, талията, а да прикривате недостатъка в долната част.


2. Дебели пръсци – това е един от недостатъците в женското тяло, който много трудно се моделира. В повечето случаи предаден по рождение или просто физиката на тялото е такава.
Тук искам да отбележа, че забелязвам най-много грешки при дами с този недостатък.

 • Забравете за дължините на поли и рокли до средата на прасеца! Следвайки тази тенденция никога няма да успеете да приглошите този си недостатък.
  Заложете на по-къси модели, малко над коляното – рокли, поли, къси шорти.  Това са вашите дрехи.
 • Обърнете внимание са обувките!Ботуши тип боти с дължина до кокалчетоНЕ са препоръчителни. Те скъсяват кръка и ако сте по-ниска това ще ви проличи още повече. А и както казах, ще се акцентира дебелината в пръсеца. Сандали с връзки (тип преплитане) са модел, с който също трябва да се внимава.

3. Голям корем – към тази категория спадам аз:D аз имам наистина голям корем. Не се шегувам. Но смятам, че успявам да го прикрия с дрехите, които подбирам (ако видите моя снимка, на която коремът ми е силно изразен, моля кажете ми). Това, което купувам като дрехи е:

kak-da-prikriem-korama-si

  • висока талия на панталони и дънки (но не твърде висока, защото така ще подсиля недостатъка си)
  • рокли и поли тип трапен (споменах ги и по-горе при проблеми с бедрата)
  • тениски и ризи, които нямат много шарки и не създават допълнително обем точно в областта около корема.

Не купувам:

 • дрехи с твърде ниска талия -ЗАБРАНЕНИ СА!
 • панталони от трико, тъй като с него се подчертававсяка извивка и недостатък.
 • карирани панталони

4. Дебели ръце – това отново е моята категория 😀 това, което е необходимо да направите, ако имате подобен недостатък е да спазвате няколко простички правила. Ще ви споделя моите, за да се ориентирате по-лесно:

 • никога не нося потници с тънки или средно дебели презрамки. Няма и да ме видите с такъв, защото за мен не иглежда естетически красиво, когато ръцете са едри и недобре оформени.
 • не купувам блузи с паднали рамене, защото те отново демонстират всяка една пухкавина по ръцете.
 • купувам тениски със средна към дълга дължина на ръкава.
  *Дори в 1та снимка, може да видите как са подбрани дрехите при дами с едри ръце.

Със сигурност съм пропуснала доста неща, но се надявам поне базисните да съм отметнала:) Дано статията да ви е била полезна <3

petitemod-best-lifestyle-blog-1

*Всички снимки, които съм използвала за публикацията са от сайта pinterest.com

Leave a Reply