Всичко за лазерната епилация на интим зона

vsichko-za-lazernata-epilaciq-bulmed-konsult-petitemod

Здравейте, мили момичета,
Надявам се, че ви намирам усмихнати и в добро настроение.

В днешният пост реших да ви разкажа малко повече за лазерната епилация, която започнах преди половин година. Тема, която не е любопитна на всеки, но пък в последно време е изключително тиражинарана и коментирана.
Миналата година реших да се впусна в курс за премахване на окосмената част в интим зоната. Ако следите Instagram профилът ми, сте наясно, че през 40 дни ходех на процедура, което продължи повече от 6 месеца.

Ще споделя моят опит, като не мога да се ангажирам, че при всеки ефектът ще е същият:

 • след първата процедура израстването на косъмчетата тръгва в нормалния си ритъм, но след като достигнат дължина от 1 мм започват да падат.
 • Болката по време на процедура е поносима, леко обождане, което може да се регулира спрямо прага на болка на всеки човек.
 • Необходимо е време, както вече ви споменах, поне 6 месеца, за да има видим и траен резултат.
 • В деня на епилацията трябва да почистите площта със самобръсначка. Тук има противоречиви мнения относно това, дали трябва да има 2 мм. поникнали косъмчета или е добре те да бъдат избръснати в деня на лазера.
 • Преди началото на самата процедура, по кожата се правят малки разчертания с бял молив (на отделни площи), за да може да се премине през всяка една от тях за около 30 секунди и да не се пропуска участък, през който да не е премила през лазера.
 • Преди процеса с лазера, сe поставя специален гел, който не позволява кожата да се изгори и уредът да се движи по-плавно по кожата.
 • Препоръчително е да се спазва срок от 40 дни между процедурите. Ако удължите този срок е възможно крайният резултат (във време) да се увеличи, тоест, курсът ви да се удължи и да премине от 6 на 9 процедури, например.
 • Както вече споменах, косъмчетата започват да падат в един момент. На места е възможно да останат (при мен има на 10 % от цялата площ) за този период от 6 месеца, като се очаква след още няколко процедури съвсем да изчезнат.

lazerna-epilaciq-na-intimna-zona-petitemod-bulmed-consult

 • Смята се, че е правилно подобна процедура да се прави преди летния сезон. Ако третирате бикини зоната, не е препоръчително да се излагате на слънце поне 30 дни. Ако трябва да бъда максималко честна, съветвам ви да не предприемате лазер в летния сезон. Оставете го за зимата, когато кожата ще може да се възстанови по най-добрия начин.
 • Изберете място, в което лазерният уред е най-висок клас. Да, това ще повлияе на бюджетът ви, но със сигурноист ще повлия благоприятно и на резултатът, които искате да постигнете. Аз изпробвах уредът Elysion-Pro, който е най-добрият на пазара. Това, което го различава от останалите е, че унищожава космения фоликул, енергията, която излъчва се абсорбира изцяло от косъма, без да се разпръсква в останалата тъкан. Това се дължи на импулсът, който лазерът предава (3 ms). Съветвам ви да разпитвате за тези неща, когато се консултирате с лекар-дерматолог, за да сте наясно за какво си давате парите.
 • След приключване на процедурата е добре кожата да не се третира и да не се мокри, поне аз така постъпвах. След около 5-6 часа, вече си взимах душ.

Бих искала да вметна, че при всеки човек резултатите идват по различно време. Всичко зависи от дебелната на косъма, от дълбочината му, от цвета на кожата. При всеки е строго индивидулано и затова не могат да се ангажирам с точни параметни, но със сигурно е необходимо време и търпние, за да се постигне желаният ефект.

Processed with VSCO with e7 preset

Processed with VSCO with e1 preset

* в партньорство с BulMed Consutl

petitemod-best-lifestyle-blog-1

 

Leave a Reply