На море през октомври в Sani Resort

sani-resort-petitemod-bulgarian-blog-1

Бях ви споделила, че още през януари, направих резервация за две, гръцки почивки.

Истината е, че когато видях този комплекс се влюбих. Първоначално се колебаех дали не е твърде скъп, но в последствие реших, че би било добре да отидем. Цените в booking са стряскащи, така че не си мислете, че е толкова скъпо, колкото изглежда. А и ние не си позволяваме да пътуваме често, поне да отидем на готино място (така се обяснявах и на Люси, когато му го показах :D).

Ако ме следвате, знаете че не сме #travelfamily. Не ни е фиксидея да сме нон-стоп някъде, обичаме си домашния уют и не ни се занимава много с пътувания. А с дете си е приключение и си трябват железни нерви и добра организация. А и напоследък все повече ми прави впечатление, че се създава тенденция, хората да се съревновават кой ще пътува по-често, къде ще отседне (ходи се на едни и същи места), какви снимки ще направи. Да не задълбавам, но това хич не ми харесва.

Да не се отплесвам вече, а да ви разкажа за октомврийското ни преживяване.


Стаята – Стаята се оказа уютна, чиста, подходяща за нас и малкото ни момче. Той си имаше креватче, но както и у дома, така и там, ни идваше на гости през нощта.

Имахме на разположение огромна стая с диван, кафе машина, хладилник пълен с лакомства, вино, уиски. Всеки ден ни носеха минерална вода и капсулки кафе.

Банята ни беше също доста просторна и чиста. Всеки ден идваха по две камериерки, за да сменят спалното бельо и хавлиите, да освежат и почистят всичко, което сме измърсили. Условия, които правят силно 2ро впечатление.

Изгледът от терасата ни се оказа невероятен. Имахме си два шезлонга с масичка и канапенце със столчета и маса. Не мога да се оплача от към удобства, а имайки предвид, че бяхме късметлии и пред нас се разкриваше тази гледка, за какво друго мога да мечтая, и то през октомври.

Басейнът в комплекса: Тъй като ние бяхме в тази част, където са къщичките (Sani Club), имахме на разположение 4 басейна. Един вътрешен, един детски и два за възрастни. Като цяло дълбочината не беше голяма, около 1.60 см. Водата беше 28 градуса и не миришеше на хлор. Факт, който ме изненада, защото изглеждаше чиста и не смърдеше гадно. Предполагам, че й слагат други препарати, с които да я поддържат чиста, но от към хигиена бяха изрядни.

Детският басейн – място, на което прекарвахме по-голямата част от времето си. Температурата тук беше 30 градуса. Божидар остана много доволен, въпреки че накрая му доскуча и започна да ни води за ръчичка към големия басейн. А когато не искахме да се къпем, той тръгваше и самичък 😀 Истинска риба се оказа:) не се страхуваше и се забавляваше от сърце.

Комплексът е чудесно място за малки и големи деца. Освен удобства има и достатъчно забавления. Има детски кът, където можеш да оставиш детето си, както само да си играе, така и да бъде обгрижвано от детегледачка. Грижите за деца до 4 г. се заплащаше, но за всички над 4 е безплатно. За по-големите има възможност за каране на колела, електрически тротинетки и малки триколки. Абе жестоко ♥️ знам, че всички майки, които ходят с малките си деца на море, биха разбрали какво щастие е това.

Храната – Храна като море 😀 имахме чудесно меню с безброй предложения, но от всичко, което опитахме, най-много се радвахме на десертите. Мисля, че те се оказаха силната им страна. Основните не бяха “уоу”, свинско и пилешко не умееха да го готвят 😀 (шегувам се де), но определено го правеха твърде сухо, а то се яде сочно и крехно. Но това са нашите предпочитания, за някой друг сигурно е било чудесно. За сметка на това телешкото и рибата им бяха превъзходни!

Не съм правила много снимки на храната, защото аз бях единствената, която ходеше с телефон и снимаше, та накрая се почувствах неудобно и реших да спра. Снимките ми са основно от закуска, тъй като по това време нямаше никой (нали сме ранобудни и сме сред първите). Независимо какво избирахме да закусим, винаги ни поднасяха кана с прясно изцеден сок (по наш избор).


Залезите – има ли смисъл да ги описвам… невероятни, докосващи всяка частица от тялото и сетивата.

Плажът беше невероятен. Нито твърде широк, нито твърде тесен. Имаше си пътека за количката. Момчетата от плажа ни помагаха с качването по стълбите (това има ли го другаде?!, Споделете опит).

Морската вода беше разкошна. Спокойствие не ни липсваше. Имаше основно чужденци, които се наслаждаваха на почивката си толкова истински, че на моменти не ми се вярваше. Невероятно спокойствие излъчваха. Никой не си правеше снимки освен мен, разбира се 😀 Всеки си лежеше на шезлонга и се радваше на тишината и галещото слънце. Температурата беше около 23 градуса, което ни радваше искрено. Божидар не се къпа в морето, защото все още имаше хрема и кашляше, но ние с Люси му се отдадохме.

fashion-blogger-petitemod-at-sani-club

Тук бяхме в другата част на комплекса (Sani Beach). Почиващите бяха повече отколкото при нас, но ние държахме на повече спокойствие и затова избрахме да бъдем в къщичките.

Единия ден решихме да се разходим и да поплажуваме там. Навсякъде където отидеш, използваш всичко налично. На плажа всеки разполага с неограничен брой хавлии, не носиш за теб, за мъжа и за детето си. Има чудесен детски кът на плажа (и във всяка част на комплекса), както и играчки за всяка възраст.

beach-curvre-at-sani-beach-kassandra-petitemod

Градините – всичко тук е поддържано с любов и отношение, с прецизност и голяма отговорност. Огромни площи с цветя, дървета и храсти.

Зеленчукова градина – още първият ден отидох да се разходя, за да открия пътека за един от девствените плажове там. Когато видях тази био-зеленчукова градина онемях. Не е голяма, но фактът, че такъв огромен комплекс има отношение към чистата храна, ме накара да се почувствам още по-щастлива, че избрах да отидем и сме там.

bio-garden-sani-resort-petitemod

Разходка до един от девствените плажове – решихме да рискуваме с тази разходка, въпреки че ни предупредиха, че пътят не е за количка на някои места. Но нали сме си инати, а и искахме да се докоснем до подобен плаж, така че се отправихме без колебание. Пътят наистина е стръмен на места, но се справихме.

Накрая пред нас се появи гледка, за която не сме си и мечтали. Успяхме да се доберем до късче недокоснато от много туристи, само за нас тримата!

red-swimwear-from-fashiondaysbg-sani-resort-petitemod

Яхтеното пристанище е място, на което също може да се насладиш през свободното си време. С всички лодки и малки корабчета, кои от кои по-внушетелни. Има огромно разнообразие от развлечения, като обиколка на езера пълни с ята птици, среща с местните костенурки, разходка из еко-пътека, посещение на пещера, гмуркане, велосипеден клуб. Изборът е огромен, има за всеки пол и всяка възраст.

sani-marina-sani-resort-petitemod

Реших да създам тази публикация, не само за да ви запозная с мястото, но и защото доста хора ми писаха дали сме доволни, за цени, за отношението към децата и т.н. . Силно се надявам да съм ви била полезна, защото аз не бях чувала реални отзиви за това място от познати.
Няма как да не останеш доволен, поне според мен. На такова обслужване не сме попадали никога, на толкова любезни и мили хора също. Препоръчвам с две ръце <3

Целувки от мен

petitemod-best-lifestyle-blog-1

Leave a Reply