С дете на море: Наръчник за оцеляване

best-fashion-bulgarian-blog

Още през януари реших да резервирам две гръцки, семейни, почивки. Едната през май, а другата през октомври. Причината да са точно тези два месеца е, че исках времето да е приятно, без силно слънце, което да ме притеснява, когато сме на плажа с Божидар.
Почивката през октомври вече виси, защото ако се появи подходяща работа, мисля да се хвърля с две ръце, а и през септември на Божидар му предстоят училищни занимания, така че, като нищо да я подарим на родителите ми 🙂
Но сега, искам да ви разкажа за почивката ни преди седмица. Или по-скоро да ви дам насоки, ако сте с дете (на около 1 година до 2).

*Не ангажирам никого с мнението си, просто разказвам моето преживяване, надявайки се да помогна, дори на една майка <3.

best-lifestyle-bulgarian-blog

Представях си я супер почивка, спокойна и много неглижирана. Спокойно дете, спокойна майка, спокойна къща 😀 Е, не стана така.

Ето и моите изводи, до които стигнах по време и след пътуването ни:

  • Мислех, че ще се справим сами с мъжа ми…ами, не се получи. Трябваше да се организираме както последните 3 години (къща с басейн, цялото семейство). Тук сбърках!
  • Тъй като нямаше как да се къпем и печем, камо ли да си починем, защото постоянно тичахме след Божидар, решихме да се редуваме. Няколко часа бяха за единия, няколко за другия. По този начин успяхме да си съдадем време за нас и да останем сами със себе си (дали ще се отдадем на някое списание, книга, кафе, бира или просто ще си лежим на плажа, или около басейна, всеки сам избираше какво да прави).

summer-mood-by-petitemod

  • Романтиката имаше, но твърде малко. Идваше, едва когато Божидар заспеше. Но поне успяхме да си я създадем<3
  • Всичко на плажа се оказа чудесно за него. Плажът беше буквално “Само за нас”. Беше супер спокойно. До нас да имаше от 2 до 4 семейства, и това е. Да си призная, не си представям да сме в лудницата, в пика на сезона. Тогава със сигурност ще полудея :D. Както ви казах на плажа всичко беше чудесно. Е, не всичко :D. Пясъкът се яви спънка, но постепенно се справихме с него. Съветвам ви да вземете всичко, което ви дойде на ум (като играчки), за да може да се забавлява и да се развеселява.best-mommy-bulgarian-blog
  • Когато избирате място, където да отседнете, изберете възможно най-близо до плажа. Тук бях съобразила нещата с количка, раница, играчки, плажна чанта и т.н. Та, за да не носите като луди, просто си запазете място на плажа. Ние бяхме в Mediterranean Village и останахме много доволни. На около 400 км от София е. Обслужването, стаите и храната си бяха 5*.

mediterranean-village-olympus-riviera

mediterranean-villa

  • В комплекса имаше и детска площадка, която винаги ни спасяваше и не се чудехме “Ами сега къде ще ходим? Какво ще правим, след като той е пълен с енергия и иска постоянно да сме в движение?”. Още едно нещо, което ви съветвам да съобразите. Избирайте проверени, препоръчани или вече посещавани места, поне докато детето не е по самостоятелно и вие спокойно можете да сте “навсякъде”.
  • Вземете всички необходими лекарства, които смятате, че биха ви помогнали при евентуално неразположение на детето. Аз помъкнах цяло сакче (от изписването ми в болница “Щерев”, след като родих ми подари едно.) Та, това сакче, беше напълнено с абсолютно всичко, което съм купувала до момента за Божидар. Не се шегувам :D. Не забравяйте и вие за тази част от багажа!petitemod-best-lifestyle-blog-1

Ще се радвам да споделите и вашите преживявания и съвети с вашите дечица <3

Leave a Reply