Забавления през септември

Почти месец след прибирането ни вкъщи, а аз тайничко си мечтая за ново бягство някъде, и то отново в планината. Като се познавам, следващото ни пътуване ще е чак през пролетта, но може би и в това има някакъв чар.

Обещах на много от вас да разкажа дали наистина си заслужава да се посети Фабрика за храна и танци и сега намерих време да напиша няколко реда. 

Това е второто ни посещение там и въпреки силното ми желание времето да е слънчево и топло, накрая се оказахме с шушкави якета 😅 

Това по никакъв начин не попречи на настроението ми, защото уютът и спокойствието, които ми носят това място, са необясними. 

Едно от най-хубавите неща там е, че не се чудиш какво да измислиш на детето да се забавлява, дали детския кът ще е хубав и с различни видове играчки. Ама дали ще има други дечица, с които да си играе?! Въобще въпроси, с които съм сигурна, че сте се сблъсквали. 

Мястото е направено основно за семейства с деца, защото има много съоръжения, които са изцяло предназначени за тях. 

Отделно децата де чувстват истински свободни, защото постоянно са в движение, намират другари, с които да споделят игрите и с които си обещават да се видят отново. Тук се създават истински приятелства между деца, както и между родители. Мястото е на края на селото и няма приток на коли, затова и децата тичат наволя. 

Активностите са разнообразни според предпочитанията на детето – преходи през гората, скачане в басейн с топки, пяна парти, детска дискотека, правене на суши, приготвяне на ягоди с шоколад, прожекция на филм в солната стая, редене на Lego, каране на кънки на лед, къпани в басейн (според сезона, разбира се., *П.с. зимата басейнът става истинска ледена пързалка), каране на колело през препятствия, правене на бижута от мъниста, гушкане на пудели. Дано да не съм забравила нещо. 

Божидар се чувства прекрасно там, което мен като родител ме прави истински щастлива, защото знам, че съм направила добър избор. 

Бих препоръчала мястото за деца над 4 години, защото биха могли да пробват от всичко предлагащо се, а и вие ще сте по-спокойни, че детенцето ви не е твърде малко за част от съоръженията

Какво мен ме грабва?! Пътуването с две деца е съвсем различно от това с едно, особено ако са по-малки. Приемам го като почивка, защото няма да пера, готвя, мия съдове и т.н.. ясно е, нали. На мен всичко ми прави впечатления, мога да мрънкам за щяло и нещяло и винаги ще намеря някой кусур. Но тук се чувствам много спокойна, което не се случва често в последно време 😅. 

Стаите са прекрасни – чисти и уютни. Не се вдига шум между 14-16 часа, както и вечер сред 23 часа. Ако сте с бебе имате пълното право да правите забележка, ако някой не спазва ограниченията, както и да се оплачете. Въобще бебетата и децата са най-важни! 

Ресторантът затваря в 22:30 затова си вземете по-рано нещо за “след като децата заспят”, защото аз отидох в 23 и се примолих за 2 бири 🤣 

Насладете се на храната подобаващо – там е невероятна. Това е един от факторите, които са изключително важни за мен, тъй като съм си чревоугодник и обичам да похапвам. Повече от храните да домашни, с проверен произход и изключително пресни. Кухнята е отворена, всичко се приготвя пред теб, а ти си част от процеса. 

За любителите на алкохола, по специално на виното, има богата селекция от вина, така че да се насладите на всеки момент. 

Като ценител на масажите, не устоях на предложението на Живко (кинезитерапевтът), който успя хубаво да ме намести и освободи всички блокажи по тялото ми. 

За финал, бих искала да коментирам цената, защото виждам, че след нашето посещение тя е доста по-висока. 

Истината е, че паричките не са малко. Сумата, която ще платите за два дни , бихте могли да похарчите някъде в Европа, пак за толкова, може и повече, според начина ви на харчене. 

Единственото, което малко дразни е, че в тази цена би било хубаво да е включен и алкохол. Да не мислиш, че накрая трябва да платиш чашити вино и бирата, които  си изпил. 

Но, виждам, че ако отидете през делничен ден и се включите в така наречения “отворен офис” ще платите изключително приемлива цена. 

Обожавам това място. Но искам да кажа : Премисляйте добре пътуванията си и се съобразявайте със семейния си бюджет. Ако тази сума ще го ощети, не го правите на всяка цена.

Надявам се да съм ви била полезна.

Хриси <3

Leave a Reply