Защо не трябва да подминаваме магазините за втора употреба?

best-fashion-european-blog-petitemod

Когато през 2004 година родители ми решиха да ми гласуват доверие и да ме пуснат да живея сама в София, без тях, сякаш естествено се сблъсках с живота, и с това да се оправяш сама от много малка. Дали, защото още докато бях на 3 или 4, отивах и се прибирах сама от градина. Дали, защото отгледах сестра ми от много малка, правейки всичко за нея (пелени, хранене). Абе не знам, но те ме пуснаха на 14 сама. В големия град. Тогава, изправяйки се пред живота, още тийнейджър, без да има за чия пола да се държиш, премисляйки всяко действие, което правиш, къде ходиш, с кой излизаш, какво имаш да направиш вкъщи, с колко пари разполагаш. Неща, които смятам, че успяха да ме изградят като човек и с които се гордея, че се срещнах толкова малка.

Та, в този момент трябваше да съм един ход напред. В неделите, когато ми даваха джобните за седмицата (бяха 50 лв., които за онова време, 2004г., отново бяха адски малко) трябваше да преценя какво да правя с тях и как да ги разпределя. В този период започнах да се заглеждам по магазините втора употреба. Първо ме беше срам да влизам, после се страхувах да не ме види някой познат и да си помисли “Тя пазарува във втора употреба?! Ти сериозно ли?!”. До ситуации, в които виждах някой познат и се молех да не ме види 😀 . Леле, колко смешно звучи всичко, което ви разказвам в момента.

Днес, 2018г. се радвам, че вече толкова не ми пука от къде пазарувам, дали някой ще ме види и какво ще кажат хората за мен. Осъзнавам, че хората са адски предубедени към пазаруването от подобни магазини. И че са си помисляли същите неща, които аз съм си помисляла през 2004-та. Истината е, че в такива магазини могат да се намерят и нови дрехи. Да, правилно прочетохте. Рядко е, но има. Ето, моят аутфит е изцяло от втора употреба, като част от тях са нови, и то на доста известни марки, а за цените да не ви говоря <3.  Купих ги от remixshop.com и останах много доволна, както от качеството им, така и от вида им – съвсем като нови, като за разлика от 2004г., сега подбирането на секън хенд находките става само с няколко клика.

best-fashion-bulgarian-blog-petitemod

best-fashion-european-blog-petitemod-by-hristiana-petkova

remix-shop-petitemod-best-second-hand-clothes

summer-flower-dress-petitemod-best-style-blog

petitemod-best-lifestyle-blog-1

*В партньорство с Remix Second Hand

Leave a Reply